Swagger like us
 

The most used word in the whole fucking universe. Douche bags use it, your kids use it, your mail man uses it, and your fucking dog uses it. 

Vet du vilket ord vi söker? Om inte, kan du släppa tanken på att någonsin använda det. Det handlar om ordet Swag, och för att översätta det till ren svenska? Man är cool/fet/stylish – ja, ni hajar, man har swagger . Tyvärr är det många som använder sig av ordet trots att de inte har rätt till det – och nu är det dags att göra något åt det. Du som inte passar in på nedanstående kriterier kan ta husbilen till campingen,  köpa en pudel som heter Roffe och se fram emot en stel livsstil i ren Svensson anda.

En Swagger:

  • Kolla dig i spegeln, vad har du på dig? Är du kille får vi hoppas att du slopat slips och kavaj, för att inte tala om pikétröjan. Istället borde spegeln visa en dude med baggyjeans, en stylish t-shirt, hoodie och bling i form av en dyr klocka eller någon typ av silverkedja. Självklart har du kläder av det rätta märket till exempel Vagabond, för det finns inget Swag i att shoppa från affärer som HM. Som tjej kan du tänka Queen-B; alltså feta örhängen, tighta jeans och självklart är bling bling din thing!
  • Hajar du tugget? Om man har swag snackar man inte som en Svensson. Ord som jiddra, bre, guss och shu ska vara lika självklara som att Snook sålde sin själ när de släppte Mr Cool  eller att en del av hiphopen dog i samband med att The Notorious B.I.G blev skjuten på 90-talet.
  • Livsstilen, hur är den? Bor du i Orten eller på Östermalm? Har du en pudel eller en amstaff? Heter hunden Roffe eller Mr Hustler? Du hajar säkert själv vilka alternativ som är Swag eller inte.

Fortfarande osäker på om du har swag eller inte? Då har du antagligen ingen, och kommer heller aldrig ha det. För det är som Jay-z sjunger: I can’t teach you my swag, you can pay for school but you can’t buy class.