Musiken

De fyra delarna av hiphopen är: Rap, DJ:ing, breakdance och graffiti. Alla har stora influenser på kulturen.  Men musiken är den största och mest välkända delen av hiphop, genom den har kulturen spridit sig runt hela världen och växer ständigt. Musiken tog fart på 70-talet i Bronx, där spelade DJs musik på olagliga fester och den legendariska Afrika Bambaataa började rappa ovanpå sina instrumentala spår. Musikstilen tog omedelbart fart och spred sig snabbt mellan höghusen i New York och runt i hela USA. En rad artister blev extremt stora och hiphopen blev en kraft att räkna med.

Graffiti

Graffitikonstnär

De andra, lite mindre, delarna av hiphopen som kultur är även de otroligt stora. Graffiti är en konstform. Oftast målas verket på en vägg med sprayfärg och kan vara precis hur stor eller liten som helst. Problem

Graffitin uppkom, tillsammans med musiken, på 1970-talet i USA. Det har sedan spridit sig runt hela världen.et med graffiti är att det är väldigt vanligt med olagliga målningar som görs allmän och privat egendom. Många tycker därmed illa om konstformen och dess utövare. Det finns dock lagliga väggar man kan måla på och det är många som börjat måla på stora dukar eller pappskivor som sedan kan hängas upp var konstnären behagar.

Breakdance

Dansstilen som uppkom i samband med musiken och konsten inom hiphop, kallas breakdance. Stilen är en blandning av många olika sorters dans men även olika sporter och kampsporter. Utövarna utvecklar dock konstant stilen och försöker hela tiden göra den mer personlig. Ofta utövas dansen i grupper där den ena försöker bräcka den andra i så kallade battles. Även gruppbattles förekommer.

Stilen uppkom även den på 1970-talet och är i dag lika accepterad som dansform som vilken annan dans som helst. Den ses dock fortfarande som ganska grov och ”underground”, därför syns den sällan i några finare rum.