Under de senaste åren har antalet mobiler på marknaden vuxit och varje år dyker det upp någon ny trend som influerar marknaden. Mobiler med stor skräm, Android, iOS och andra operativsystem har funnits länge på marknaden. Men vilka trender finns det egentligen inom mobilens värld och vilka nya telefoner har släppts under de senaste åren?

De nya mobiler som finns på marknaden i dag har stor skärm, bra kameror och ofta också dubbla sådana för att man ska slippa ta med sig kameran ut på resor och liknande. De nya mobilerna proppas också fulla med verktyg och liknande som varje människa skulle kunna behöva i sitt liv.

Utöver detta ser man också att de gällande mobiltrenderna blir allt fler. Telefonerna har ansiktsigenkänning, fingeravtrycksläsare, ögonscanner och millimetersmå kretskort som styr telefonen. Dessutom finns det flera leverantörer som kämpar för att göra mobilen så smart och självständig som möjligt med hjälp av artificiell intelligens. Men hjälp av denna kommer man relativt snart bara kunna säga ett enda ord så gör telefonen resten av arbetet. Dessutom tävlar Amazon, Google, Apple och Microsoft likt en kapplöpning om vilka som snabbast kan göra så just deras digitala assistent blir smartast och mest människolik.

”Artificiell intelligens och maskininlärning är två avgörande metoder för att göra systemen vassare. Bland annat satsar Apple på djupinlärning och neurala nätverk för att göra Siris röst mer mänsklig. Ai-system väntas också användas för direktöversättning i appar av engelsk text till fem andra spår.” Läs mer om mobiltrender här hos Ny Teknik.

Mer än bara telefoner

Det allra senaste inom mobilteknik är också att man vill att telefonen ska kunna hantera AR och ha en bättre förmåga att förstå rum och tid. Detta kräver en hel del av telefonen och då behövs de små kretskorten med stor kapacitet som gör telefonen lättarbetad och närmast lika kraftig som en fullstor dator. De mobiler som finns i dag går förvisso att ringa med, men de är och kommer troligtvis inom kort att bli så mycket, mycket mer.