Vill du också vara en av de som dansade loss på discoerans Studio 54? Du är inte ensam. Nu har det kommit film om den dekadenta klubben.

Har du varit på ett disco eller i på en större nattklubb med dansgolv, så har du förmodligen också upplevt det härliga i att dansa i röken från moderna rökmaskiner. Det kanske till och med ett utav de välkändaste nattklubbarna också hade, Studio 54.

Nu har det kommit en film om den dekadenta och väldigt populära klubben Studio 54 i New York, som under några år var det alla pratade om. I Dagens Nyheter går det att läsa om hur kändisar som Liza Minelli, Bianca Jagger och Andy Warhol alla besökte den exklusiva discoklubben i det ruffiga kvarteret den låg i. Alla som var något var där:

När de slår upp dörrarna för Studio 54 i april 1977 i det då sjaskiga Midtown på Manhattan blir det en omedelbar succé. Kändiseliten, med Mick och Bianca Jagger, Andy Warhol och Liza Minnelli i spetsen, kommer för att dansa, droga och vara allmänt dekadenta – Dagens Nyheter

Mer om denna facinerande klubb, som totalt dominerade kändiselitens New York går det att läsa om i denna artikel i Aftonbladet.

Kan Göteborgs krogar mäta sig med New Yorks?

I tidningen Café går det att läsa om hur Göteborg är en av världens bästa krogstäder, som till och med vinner över New York. Det är i en ny studie som rankar staden som en av världens tio bästa att gå ut i, inte så konstigt att göteborgare är så härliga.