Musik är själens parfym, heter det, och det stämmer nog för de flesta. Det spelar ingen roll vilken slags musik du gillar men det går knappt att förneka hur vissa låtar och tongångar kan framkalla känslor. Du kan bli glad, nostalgisk, energisk eller lugn på bara några sekunder om du hör en viss melodi.

Av precis den anledningen är det viktigt att ge plats för musiken i ditt hem. Genom att inreda ett rum särskilt för att lyssna på favoritmusiken ger du dig själv en plats att njuta och stressa ner. En skön soffa eller fåtölj och en bra stereo är både måsten för att det ska bli bra. Till det kan du komplettera med vackra, stilrena detaljer som lyfter rummet till en helt annan nivå.

Färger och detaljer

vita gardinerDet är ofta de små detaljerna som gör den stora skillnaden. Genom att sätta upp egna bilder på väggarna, dekorera med vackra växter eller färgglada skålar går rummet från en lokal till ett hem. För att verkligen betona och lyfta fram färgerna kan du hänga upp vita gardiner som dessutom ger ett luftigt och fräscht uttryck.

Du har säkert vissa favoritfärger själv och genom att omge dig med dem kommer både rummet och ditt humör lyftas. Färger påverkar dig mer än du kanske tror och kan till och med ge dig bättre aptit eller uppleva mindre smärta. Förenat med musik blir det en vinnande kombination och du kan se fram emot härliga stunder. Bach, Bieber eller Black Sabbath – du vet själv vad som står högst på din topplista!

Bli smartare och gladare med musik

När du är nöjd med resultatet är det bara att sjunka ner i soffan, sätta på den musik du älskar mest och kanske koppla av med en god bok – ett underbart sätt att spendera sin lediga tid på. Forskning har visat att musik är ett fantastiskt sätt att finna sitt inre lugn på och att det dessutom förbättrar hjärnans kapacitet för både barn och vuxna. Du blir både smartare och gladare, med andra ord, vilket är skäl nog för att inreda ett musikrum i ditt hem!