Halloween, eller Allhelgona som vi kallar det här i Sverige, står för dörren och det är många som är bjudna på härliga maskerad-fester. Tanken med denna högtid är från början att hedra de döda genom att gå till gravar, tända ljus och minnas de man har förlorat. Det blev sedan en tradition att klä ut sig till spöke, skelett och annat som symboliserar döden och de avlidna.

Även om många människor fortfarande går till gravar, och tänker lite extra på de som har gått bort, under denna helg så har traditionen utvecklats lite mer åt maskerad-hållet. När vi pratar om Halloween idag är det ofta dessa maskeradfester som får störst fokus. Idag är det heller inte samma fokus på död eller tvång att klä ut sig till spöke eller dödskalle eller häxa etc. Idag har det som sagt blivit mer av en maskerad-tradition och de flesta klär ut sig till precis vad de vill och på dagens halloweenfester är det inte ovanligt att man ser:

•    Poliser
•    Cowboys
•    Lady Gaga
•    Filmkaraktärer
•    Djur
•    Och ett och annat spöke

Varför inte klä ut dig till hiphopare? Inom hiphop finns dessutom flera olika stilar. Man kan till exempel klä sig som en typisk 80- 90-talshiphopare i mer färgglada baggykläder. Eller varför inte köra gangsterstilen med grills, tatueringar, wife beater-linne och bandana? Sist men inte minst, den som vill vara en glamorös hiphopare kör självklart hallick-stilen med päls, bling bling, cigarr etcetera. Kläder hittar man enkelt på second hand-butiker som Beyond Retro. Cigarrer i alla olika prisklasser finns till exempel hos Brobergs Tobakshandel. Riktigt plastigt Bling bling hittar man nog lättast på Buttericks.