50 Cent – bitcoinmiljonär
 

50 Cent är inte bara rappare, han är också en affärsman av rang. Sitt livs bästa affär gjorde han dock av misstag, och den har gjort honom god för ungefär 60 miljoner kronor. Hiphopvärlden har fått sin första bitcoinmiljonär.

Priset på Bitcoin svänger kraftigt, det kan vem som helst se som kollar dagens kurs på btc. Men den som köpte Bitoin för några år sedan, eller på annat sätt kom över den digitala valutan, har sett sin portfölj öka mångdubbelt i värde.

Curtis Jackson från South Jamaica i Queens, mer känd som 50 Cent, slog igenom 2003 med albumet Get Rich or Die Tryin. Frågan är dock om det inte var albumet Animal Ambition, som släpptes 2014, som visade sig vara det riktiga genidraget. Inte för att det sålde bra, utan för att det gick att betala det i Bitcoin. Därigenom fick 50 Cent in 700 Bitcoins, skriver Svenska Dagbladet , och dessa är idag värda ungefär 60 miljoner kronor. Antagligen behöver han inte nöja sig med att fönstershoppa längre.

En rappare och affärsman

Det dröjde inte länge efter det att 50 Cent gjort sig ett namn på hip hop-scenen förrän han började investera i olika affärskoncept. Dit hör bl.a. vitaminvattnet Glacéau, som sedermera köptes av Coca-Cola, kondomer, spraydeodorant och två produktionsbolag inom film.

Eftersom han glömde bort sina digitala tillgångar under en lång tid missade han den riktiga toppnoteringen för Bitcoin, skriver Breakit. Hade han sålt när kursen stod som högst hade han troligen fått minst 100 miljoner kronor, men det går antagligen ingen nöd på honom ändå. Kanske kommer kursen också att stiga igen. 2017 var ju ett toppår för Bitcoin, men det kan 2018 också bli.

Även M3  skriver om 50 Cents oväntade guldgruva.